Digital Photo Art

Welkom, welcome, bienvenu(e), willkommen...

 

Mijn naam is Roger Merchiers. De 2 beginletters van naam en voornaam zitten verwerkt in mijn logo.

 

Geboren in Zaïre (voormalig Belgisch Congo) uit belgische ouders, ben ik via enkele omwegen ( Roeselare, Brussel, Cagnes-sur-mer, Nice ) terug in Roeselare ( geboortestad van mijn ouders ) beland.

Op mijn 20ste kreeg ik van mijn vader een fototoestel cadeau, en dat was de start van een blijvende passie. Na wat proberen ben ik uiteindelijk lessen gaan volgen in de Stedelijke Academie, en heb er heel wat donkere kamer-technieken geleerd, en ettelijke uren in de donkere kamer gespendeerd.

 

Toen de digitale fotografie zijn intrede deed, was ik één van de eersten om de voordelen te zien. Eindelijk kon ik de weg bewandelen die ik wou, zonder afgezonderd te zijn van mijn familie, en zonder de geur van de chemikaliën uit de donkere kamer. Wat vroeger soms dagen vergde om resultaat te hebben, bleek in vele gevallen slechts enkele minuten meer te duren.

De knepen van het vak heb ik via on-line klassen op internet geleerd... nu ben ik succesvol "photoshopper" en lid van NAPP (national association of photoshop professionals).

Mijn kennis probeer ik door te geven aan alle leden van Knipoogje, de fotoclub van de Gezinsbond in Roeselare. Iedere maand geef ik 2u praktische oefeningen in photoshop, en op aanvraag geef ik workshops in de studio. Ik werk ook samen met het "Spiegeltheater" voor hun affiches.

Ik heb het voorrecht gehad om de cover-foto te mogen leveren voor het boek "Opvallend voor beeld" Roeselare in beeld.

 

Nu ik mijn actieve carrière als bankbediende achter de rug heb, hoop ik wat meer tijd aan mijn passie "fotografie en photoshop"te kunnen besteden.

Ik ben nu ook gestart in de modefotografie, o.a. voor de webshop van "Deleye" (www.deleye.be)

 

Ik ontwierp deze site en die van Knipoogje Roeselare (www.Knipoogje.be)

 

En ik leer nog elke dag bij... en zo moet het zijn.

All images © Roger Merchiers